Szakiskolás tanulóink Franciaországban és Finnországban
(Projektszám: Ldv-HU-13-IVT-1076)
Iskolánk 18 tanulója 6 héten át vett részt pék-cukrász és húsfeldolgozó szakmai gyakorlaton Brestben, Turkuban és Bourgesben.
3F – A Fodorból Franciaországon át Finnországig
2014. április 28-án 3F – A Fodorból Franciaországon át Finnországig – címmel konferenciát szerveztünk.
A konferencia fő témaköre az élelmiszeripari szakmai mobilitás volt az Európai Unió keretein belül. A rendezvényre meghívtuk azon szervezetek képviselőit, szakmai partnereinket, akik segítették munkánkat a nemzetközi kapcsolataink terén, azon iskolákat, akik szintén rendelkeznek tapasztalatokkal a nemzetközi mobilitás megvalósítása során és nem utolsó sorban a külföldi szakmai gyakorlaton részt vett diákjainkat.
A meghívott előadók részletes beszámolót tartottak tapasztalataikról és eredményeikről, majd az előadások után kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a szakmai fórum.
A fogadáson kiemelt szerep jutott iskolánk diákjainak, részletesen is bemutathatták a francia és finn szakmai gyakorlaton elsajátított termékeket.