Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bonbon- és cukorkakészítő

Bonbon- és cukorkakészítő

Szakmaleírás

A bonbon- és cukorkakészítő egyéni vállalkozóként vagy alkalmazottként készít csokoládé- és cukorkatermékeket, például nugát-, grillázs-, krém-, csokoládébonbonokat; töltetlen vagy töltött keménycukorkákat, törökmézet, stb. Széleskörű ismeretei vannak a felhasználható alapanyagokról és ízesítő anyagokról, és ezeket kreatívan alkalmazza.

A bonbon- és cukorkakészítőnek a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó kézügyességre, íz- és színérzékelésre, kreativitásra; és fontos, hogy tudjon és szeressen precízen, aprólékosan dolgozni.

Mindazoknak ajánljuk, akiket érdekel a dekoratív, ízletes édességek készítése.

Képzési leírás:

A képzés időtartama: 300 óra

Oktatás heti 3 alkalommal, esti munkarendben.

Jelentkezni lehet alapfokú végzettséggel

 

Image