SZAKKÉPZŐ ISKOLA
3 szakképzési évfolyam alatt
megszerezhető OKJ szakmák
PÉK - 0003
A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvételi és raktározási feladatokat végezni,
- előkészítő műveleteket végezni,
- nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végezni,
- eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelni,
- befejező műveleteket végezni,
- tésztát készíteni,
- tölteléket készíteni,
- feldolgozni a tésztát, tésztát keleszteni,
- tésztát sütni,
- készterméket kezelni, csomagolni,
- mézeskalácsot készíteni és díszíteni,
- betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
- adminisztrációs munkát végezni,
- ismeri a rendelet által szabályozott alapanyagok, élelmiszer-adalékanyagok tulajdonságait, a csoportok közötti különbségeket,
- tisztában van a tápértéket befolyásoló tényezőkről (az összetevők függvényében),
- tudja az allergént okozó anyagokat.