Bonbon- és cukorkakészítő
Szakmaleírás
A bonbon- és cukorkakészítő egyéni vállalkozóként vagy alkalmazottként készít csokoládé- és cukorkatermékeket, például nugát-, grillázs-, krém-, csokoládébonbonokat; töltetlen vagy töltött keménycukorkákat, törökmézet, stb. Széleskörű ismeretei vannak a felhasználható alapanyagokról és ízesítő anyagokról, és ezeket kreatívan alkalmazza.
A bonbon- és cukorkakészítőnek a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó kézügyességre, íz- és színérzékelésre, kreativitásra; és fontos, hogy tudjon és szeressen precízen, aprólékosan dolgozni.
Mindazoknak ajánljuk, akiket érdekel a dekoratív, ízletes édességek készítése.
Képzési leírás:
A képzés időtartama: 300 óra
Oktatás heti 3 alkalommal, esti munkarendben.
Jelentkezni lehet alapfokú végzettséggel