Sütő- és cukrászipari technikus
Szakmaleírás
A sütő- és cukrászipari technikus ismeri a pék és a cukrász szakma alapjait is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre. A sütő- és cukrászipari technikus tud kenyereket, péksüteményeket, kalácsokat, tortákat, édes és sós süteményeket, fagylaltokat, desszerteket készíteni; emellett jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel, és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással rendelkezik.
A sütő- és cukrászipari technikusnak a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, íz- és színérzékelésre; és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni.
Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a süteménykészítés, a kenyérfélék, a péksütemények, az édességek előállítása, és aki szereti a szervezést, irányítást. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.
Képzési leírás: