Sütő- és cukrászipari szakember
Szakmaleírás
A sütő-és cukrászipari szakember magas szintű, korszerű ismeretekkel rendelkezik a pék és cukrász szakma területén. Követi a folyamatosan változó nemzetközi sütő- és cukrásztrendeket, és képes arra, hogy folyamatosan képezze magát. Pékekkel és cukrászokkal együtt dolgozva kenyeret, péksüteményeket süt, tortákat, süteményeket készít és díszít.
A sütő-és cukrászipari szakembernek a szakmai ismereteken kívül szüksége van rugalmasságra, jó állóképességre, kézügyességre, ízérzékelésre; és fontos, hogy tudjon és szeressen csapatban dolgozni.
Mindazoknak ajánljuk, akiket érdekel az édességek, a sütemények, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.
Képzési leírás:
A képzés időtartama: 500 óra
Oktatás heti 3 alkalommal, esti munkarendben.
Jelentkezni lehet alapfokú végzettséggel
