Húsipari technikus
Szakmaleírás
A húsipari technikus kis és nagy élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban dolgozik a hús- és baromifeldolgozás területén. Önállóan vagy mérnöki irányítással vesz részt az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban. Jó áttekintő- és irányítóképességgel, valamint az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással rendelkezik.
A húsipari technikusnak a szakmai ismereteken kívül szüksége van jó állóképességre, kézügyességre, ízérzékelésre; és fontos, hogy önállóan, megbízhatóan és pontosan tudjon és szeressen (csapatban is) dolgozni.
Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények előállítása.
Képzési leírás: